Abdulkadir İPEKOĞLU

Abdulkadir İPEKOĞLU

Soy-Cop ve Cibiliyet Üzerine

Soy-Cop ve Cibiliyet Üzerine

Padişah vezirine sormuş:

-Vezir demiş, eğitim mi önemli, cibiliyyet (soy-sop-nesep) mi?

………….

Vezir düşünmeden cevap vermiş:

-Cibilliyet padişahım demiş.

Padişah memleketin her yerinde tellâllar çağırtmış.

-Duyduk duymadık demeyin, en iyi hayvan eğiticisine padişah yüz kese altın verecek!…

……………………..

En iyi hayvan eğiticisi, padişahın huzuruna çıkarılmış. Padişah, hayvan eğiticisine sormuş.

-Bir kediye tepsiyle servis yapmayı ne kadar zamanda öğretebilirsin?

-Altı ayda öğretirim padişahım, demiş ve sarayda görevlendirilmiş.

………………………..

Altı ay olmuş ve eğitici huzura alınmış..

Padişah:

—Öğrettin mi? Demiş.

—Öğrettim padişahım cevabını almış.

Saray erkânı toplanmış, kedi elinde tepsi servis yapmaya başlamış. Tam vezirin önüne gelmiş; padişah yine vezire artık son olarak sormuş; Vezir, demiş…

-Eğitim mi önemli, cibilliyet mi?

……………………………..

Vezir,padişahın sorusuna cevap vermeden önce cebinde hazır tuttuğu fareyi yere bırakmış.. Kedi de fareyi görünce tepsiyi fırlattığı gibi farenin peşine koşmaya başlamış.Tabii altı aylık eğitim de boşa gitmiiiiiiiş!..

……………………………

Vezir tekrar cevap vermiş:

-Sonuç orta, Cibiliyet, padişahım demiş!..

………………………………

İşte bazılarında hafife alınan CİBİLİYET(ASALETİZ)’inönemi…Atatürk’ün:“BAĞRINIZDAN ÇIKARTIP BAŞINIZA TAÇYAPACAĞINIZ İNSANLARIN KANINDAKİ MAYAYI İYİ İNCELEYİN; ZİRA BİRMİLLETİN GELECEĞİ İÇİN BU ÇOK ÖNEMLİDİR!..sözü ile Fransızların:

“AYDIN DİYE GEÇİNEN DEVLET YÖNETİCİLERİNİN, MİLLETLERİNE VERDİĞİ ZARARI, AÇ-YABAN DOMUZ SÜRÜLERİ MISIR TARLALARINA VEREMEMİŞTİR!..” ata sözünü lütfen şu son Taksim Gezi olaylarının ardından devam eden gezicilerin tahribatlarını göze alarak asla unutmayalım; dostlarımız ve çocuklarımıza da  unutturmayalım ki yarın çok geç olmasın!..

Önüne bir fırsat düştüğünde, eline bir fırsat-koltuk geçtiğinde, şahsi çıkarları için vatanını-ailesini  ve kişiliğini satmaktan, devletin temeline dinamit koymaktan tereddüt etmeyecek kadar gözleri kararan, milletini ve ülkesini yıkmaktan tereddüt etmeyecek yüksek eğitimli kedilerden her tarafı buram buram buram şehit kanı kokan; destan yaratmaktan-destan yazmağa fırsat bulamayan bu şanlı ecdadın torunları olan bizleri kurban olduğum Rabbimizin şu son Taksim Gezi olayları ve ardındankonuşmalarını+tahribatlarını gördükten sonra şehitler torunu aziz milletimizi ilelebet koruması dileklerimle, ülkemizin kaderini değiştirecek önümüzdeki seçimlerin  Tüm ülkemize, insanlığa  ve İslâm alemine hayırlı olması bu milletin asil fertleri olarak yürekten Rabbimizden tek ve son dileğimiz…

Ey Rabbim, cibiliyeti bozuk insanları başımıza musallat etme. inşallah!.Ayrıca şu güzel cennet ülkemin temizliğine TEMİZLİK de İMANDAN geliyorsa devam et Başbakanım.. inşallah her tarafım buram buram şehit kanı kokan bu kutsal temiz topraklara yüreği  kirliler giremeyecektir!..

Bu arada önümüzdeki gerek MAHALLİ  ve gereksi MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE lütfen halk ile sosyal ve beşeri münasebetlerde aktif, yüzünden SİRKE değil BAL akan ve CİBİLİYETLERİ de temiz değil,TERTEMİZ olan Belediye başkanları ve vekillerle bu kutsal yolda yolumuz açık olsun.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Abdulkadir İPEKOĞLU Arşivi