Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Kan Kaybediyoruz

Kan Kaybediyoruz

Bir takım düşünün her yıl sezona şampiyonluk hesaplarıyla başlar ilk on haftada iyi bir çıkış yakalar sonrasında oynadığı futbol ve aldığı başarısız sonuçlarla bütün futbol kamuoyunu yanıltmaya devam eder…

Evet ne ilginçlik değil mi? Buna şansızlık mı , işi bilmemezlik mi, tesadüf mü denir? Ne derseniz deyin ama ortadaki tablo bunu gösteriyor. Sezon başından dokuzuncu haftaya kadar oynadığımız takımlar hep vasattı. Ne zamanki şampiyonluk mücadelesinde yarışın içinde olan takımlarla oynamaya başladık işte o zaman şapka düştü kel görünmeye başladı. Son dört haftada oynadığımız takımlara baktığımızda K.Erciyes, Adana, Karşıyaka,ve dünde Manisa deplasmanındaki oynanan oyun ve alınan sonuç tam hüsrandı. Son dört maçımızdan galibiyetimiz yok. Yenen sekiz gole karşılık dört gol atmışız. Onları da kendi sahamızda kaydetmişiz. Deplasmanda son iki maçtır artık golde atamıyoruz. Bazı maçlarda eksik futbolcular, bazı maçlarda hakem hatalarına, bazı maçlarda bunlar arada bir olur deyip hep günü birlik düşünmüşüz. Aslında oynadığımız kötü futbolu son dakikalarda bulduğumuz şans gollerini hep bir tarafa atıp kendi kendimizi kandırmışız. Bu tabloda futbolcular ve teknik ekip olduğu kadar biz basın olarak şahsım adına söylüyorum gerekli ikazları yeterince yapmamışız. Bunda bizlerinde suçlu olduğunu düşünüyorum. Manisa maçı öncesinde Uche’nin memleketine gönderilmesi Jallow’un ise dünkü maçta yediğimiz birinci gol öncesinde sakatlanarak oyunu terk etmesi,  Manisa’da ki mağlubiyetin habercisiydi. 

Dün sadece on beş dakika top oynadık oda yediğimiz gol sonrası ve ikinci yarıda bölüm bölüm rakipten daha iyiydik. Ama bu oyun olarak oradan puan almamızı sağlayamazdı. Çünkü  şampiyonluğa oynayan bir takımın yapması gereken hiçbir şeyi dün yapamadık. Zaten bu şartlar altında puan almamızda futbolun mucizelerine kalmıştı. 

Maçın hakemi Suat Arslanboğa iki pozisyonda hatalıydı. Birincisi Jallow’un sakatlandığı pozisyon bariz fauldü. İkincisi de Kenan’a yapılan faulde kart göstermesi ise maçın hakeminin yaptığı bir başka yanlıştı. Bu pozisyon yoruma açık net bir fauldü. Eeee siz güçlü olmazsanız hakemlerinde gazabına uğrarsınız.

Bu maçta hakem o pozisyonları lehimize verseydi ne olurdu. Onu da söyleyelim. Sonuç değişmezdi. Çünkü sonucu değiştirmek için bir çaba sarf etmedik. Sıradan bir takım gibi bile oynayamadık. Haftalardır yazıp söylüyoruz, bazı futbolcular öylesine oynuyor diye.

Ne oldu yetkililer ne yaptılar çözüm mü ürettiler. Hangi radikal kararları aldılar.  Gelinen bu noktada neyi değiştirdiler. Bir takımın şampiyon olabilmesi için ortalama maç başına iki puan hesabı vardır biz o hesabın dört puan gerisindeyiz. Doğrudur şimdi kalkıp birileri, yani yetkililer hiçbir şey kaybolmamış diyecekler.  Evet kaybolmamış görünen o…. Daha oynanmamış yirmi bir maç var ..Var olmasına da umut vermiyorsunuz ileriye dönüp baktığımızda. Şevkimiz kırılıyor. Bu taraftarın neden maçlara itibar etmediğini yıllardır söylüyoruz. Takıma güvenmiyorlar. Oynadığımız futbolu beğenmiyorlar. işte yine her yıl olduğu gibi onuncu hafta fobisi başladı. Bunu bir kırabilsek bunu bir geçebilsek… Ama olmuyor işte nedir, nedendir bilemiyoruz. Önünüzde ilk yarıda oynanmamış dört maç var alın bunları. 

Kayıpsız atlatın bakın bu taraftar sizi nasıl bağrına basar. Bu başarılmayacak bir şey değil. Yeter ki isteyin ve doğru işler yapın. Ama siz yanlışa doğru deyip taraftara yanlış bilgilerle oyalamaya çalışırsanız bunun vebalini de ödemek zorunda kalırız.Hem sizler ve hem de bizler Unutmayın doğru birdir ve bu doğruyu bulmak da siz yetkililerin görevidir. 

 

Mutlu günler bizlerin olması dileğimle……

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum
Alaatin ONAY Arşivi