Abdulkadir İPEKOĞLU

Abdulkadir İPEKOĞLU

ASİL TÜRK GENÇLİĞİNE ÇAĞRI

ASİL TÜRK GENÇLİĞİNE ÇAĞRI

Ey Türk Evladı; Hiç düşündün mü kim olduğunu; hiç sorguladın mı nerelerden geldiğini ve şimdi nerelerde olduğunu?Bayrağının rengini, toprağının kokusunu,damarlarında taşıdığın,aziz şehitlerimizin seve seve vatan-millet ve bayrak aşkına döktükleri asil kanının asaletinin farkına hiç  varabildin mi?..

     Ey Şanlı Türk Genci;Her tarafı buram buram şehit kanı kokan, senin şu anda bu kutlu topraklar üzerinde yaşayabilmen ve kalabilmen için kaç can verildi?, kaç ocak söndü?, kaç çocuk öksüz ve yetim, kaç kadın dul, kaç ana ve baba gözü yaşlı kaldı! Hepside senin başının dik olabilmesi içindi değil mi! Peki sen bugün niye başın eğik yürüyorsun?,niçin yeminli ve azılı düşmanlarına karşı şirin gözükmeye çalışıyorsun? ve neden Türk’ün o kıymetli haysiyetini, şerefini ayaklar altında çiğnetiyorsun? Senin başın ki Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmezdi! Namusun ki en kıymetli hazinendi! Ne oldu da bu kutsal değerleri unuttun, nasıl böyle yanıldın? Daha şehitlerinin kanları bile kurumadan, yazılmaya başlanan destanların tamamlanmadan,zaferin tadına varamadan her şeyi ne kadar çabuk unuttun.Unutturmaya çalışanların oyunlarına nasıl bu kadar kolay alet oldun? Senin türkülerin zaferindi, ninnilerin şerefti, masalların destandı, ağıtların öğüttü! Oysa şimdi, bir yokluğun içinde debeleniyorsun, debelendikçe mazini unutuyorsun ve maalesef mazini unuttukça kimsesiz bir acaip güruha dönüşüyorsun.Yeter artık!..Kes debelenmeyi, boğulmak, yokluklarda sefilce,şerefsizlerin önünde eğilmek, onlara hizmet etmek senin yolun değil! Senin bu dünyadaki görevin ise hiç değil!Gencim,titre ve kendine dön!Sen  yönetilen değil yöneten,baş eğen değil önünde diz çökülen, vatan-, milleti- iffeti- onuru için kan verip can alan bu dünyada hiç kimsede ve hiçbir millette olmayan cengaver ve asil bir ruha sahipsin.Bu ruh asırlardır onurun olmuştu. Bundan sonra da böyle olmalı ve inanıyorum ki olacak da.Bugün düzenin başındaki meçhüller, şeref pınarından bir nebze de olsa nasiplenmediyseler yılma!..Çünkü vatanın asıl sahibi unutma ki, senden başkası asla kimse değildir!..Zira dedelerinin mirası üzerinde ancak torunlar hür yaşarlar, başka topraklarda değil!..

 Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün şu öğüdünü yaşamın boyunca sakın ola unutma;”Türk Milleti! Bağrınızdan çıkartıp başınıza taç yapacağınız insanların kanındaki mayayı iyi inceleyin.Bir milletin geleceği için bu çok önemlidir!”Başına geçireceğin yöneticilerin kanındaki cevher-i asliye'ye dikkat et!Evet Sen tek başına dünyalara değersin, sen ki düzen bozulduğunda yepyeni yeni bir düzen kurabilecek ruhu kendinde bulabilensin.Ve sen Hz.Muhammedin hadisine övgü olup,İstanbul’u fetheden komutan ve askersin!..Bu mutluluğu tatmak isteyen milyarlar var ama,sen hepsinden üstünsün üstün!..

Ey Türk Genci; bunları Mete YAGBU yaptı, bunları Atilla, Cengiz Kağan, Kanuni,Yavuz,Fatih ve Mustafa Kemal ATATÜRK yaptı.Dün atalarının yaptığını bugün sende yapabilirsin,yapmalısın ve yapacaksın. Çünkü sana bırakılan emanete ihanet edecek kana sahip değilsin!..Muhtaç olduğun güç ve kudretin,damarlarında saklı olduğunu bil ve sakın unutma ki, tarihte senin yerini dolduracak ikinci bir insanı Hz.Allah yaratmadı ve bu şuurla hareket edersen, kıyamete kadar da yaratmayacaktır; yeter ki kardeşlik ruhuyla yaşa, ülkeni her şeyin üzerinde sev, dereyi bulandırmak isteyenlerle bir olma, dürüstlükten asla taviz verme, “muasır medeniyet seviyesini yakalamak için gelen fırsatları tepme!..”, Rabbine lâyık ol!..

Her zamankinden daha çok milli birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz şu günleri yaşarken, menfur emperyalist iç ve dış güçler tarafından ülkemizde sergilenmekte olan oyunlara karşı dikkatli ol ve asla birlik-beraberlik ve kardeşliğine gölge düşürme; yoksa “kendim ettim-kendim buldum” şarkısını bolca okursun!...

Unutma ki, şu anda Çanakkale ruhuyla kardeşlik bağlarıyla sımsıkı kenetleşip önümüzdeki engelleri aşmadığımız taktirde, yıkılacak bu kubbe altında senin de kalacağını ve bir daha kolay kolay ayağa kalkamayacağını düşün ki, yarın çocukların ve torunların senin kabrinin üzerine tükürmesinler!...

Üstadın:“Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya-Yüzüstü çok süründün, ayağı kalk SAKARYA” mesajından hareketle Sakarya nesli Anadolu gençliği bir elinde Kuran-ı Kerim ve diğer bir elinde bilgisayarla ülkemin kaptan köşkünde yerini almak üzere olduğunu ve kendisine tevdi edilen görev ve sorumluluğun bilincinde olduğunu asla unutma… Bu gençliğin önünü kesersen, nesline yazık edersin ha!..

Yine unutma ki, tarihte “halka rağmen, halka karşı hiçbir hareketin başarılı olduğu asla görülmemiştir!.”

Şehitlerimizin ruhlarını her zaman şâd etmek, adımlarımızı hayırlı, akıllı ve şuurlu atmamız dileğiyle…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Abdulkadir İPEKOĞLU Arşivi